PGVG.no
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

E-sigaretter, trygg netthandel, fritt levert over kr 750.

Hysteri og sunn fornuft

30.09.2019

Den 27 September skriver Konstantinos Farsalinos følgende i en artikkel i The GlobePost fra New York,USA hvor overskriften er " Krigen mot damping er katastrofalt for folkehelsen". 

Hvem ville trodd at et produkt uten seriøse skader i over 10år og som samtidig brukes av over 20 millioner mennesker over kloden, plutselig skulle skape et utbrudd av akutt (innenfor få dager) lungekollaps innenfor en liten geografisk region?.  

I den siste måneden har det vært fortellinger fra USA hvor helsemyndighetene beskriver en dampesykdom, en alvorlig inflammatorisk tilstand som påvirker lungene. Sykdommen utvikler seg i løpet av en veldig kort periode, og er i virkeligheten forgiftning av lungene. Det er rapportert over 800 tilfeller og herav tretten dødsfall. 

 

Bruken av esigaretter har eskalert globalt siden 2009, og nesten 11 millioner voksne amerikanere brukte dem i 2016, det utgjør 4.5% av den voksne befolkning. Anslag viser at det finnes mer enn 20 millioner brukere på verdensbasis. 

Vi så ingen utbrudd av lungesvikt i noen andre land enn USA. Hvorfor? Svaret er enkelt, esigaretter og tradisjonelle ejuicer gir ikke denne type skade. Det er umulig for produkter som har vært brukt i flere år uten sykdomsutbrudd, å gi denne type alvorlig sykdom bare i dag og bare i et område. 

Disse tilfellene er ikke relatert til langvarig bruk av e-sigaretter, og de er ikke knyttet til dampeprodukter som har vært tilgjengelig i flere år. Dermed må man se mot produkter som nylig har kommet på markedet, eller hvor det har vært endringer i ingrediensene på eksisterende produkter. 

THC væske

De aller fleste tilfellene av med lungesykdom skriver seg til bruk av THC væsker. Noen mennesker har beskrevet en overgang fra lovlige, til illegale produkter rett før sykdommen utviklet seg. Bruken av THC væsker bør ikke engang kalles for damping, og produktene skal ikke kalles for e-sigaretter, fordi de er veldig forskjellige fra konvensjonelle e-sigarett produkter. 

THC har blitt innåndet over flere tiår men da via røyking og såkalte urte innhalatorer. Dette gjør THC til en sannsynlig synder i sykdomssakene. THC oljer har blitt benyttet i tanker for inhalasjon, og representerer et relativt nytt fenomen, men problemet er innholdet av andre stoffer i oljen. Det brukes fortykningsmiddel for å øke viskositeten til THC konsentratet for å gjøre dette mer egnet for denne type bruk. 

Vitamin E-acetat er middelet som brukes som fortykningsmiddel og er gjort som funn i THC væsker som har blitt brukt av pasientene med sykdomstilfeller. Et vanlig kjennetegn med THC er at det ikke er vannoppløselige, men at de løser seg godt opp i vegatabilske oljer og mineraloljer. Bruken av vegetabilske oljer i THC væsken som fortykningsmiddel kan være årsaken til sykdomstilfellene. Selv om dette fortsatt er under utredning, er det tydelig at det er THC oljer som er assosiert med utbruddet. 

Korstog mot e-sigaretter

Den største katastrofen for folkehelsen er kanskje ikke engang sykdomssakene og dødsfallene de siste ukene. Mer enn 1200 amerikanere dør for tidlig pga røykerelaterte sykdommer hver dag! Tilsvarende tall for Norge er 17 personer hver dag. E-sigaretter har hjulpet millioner av mennesker til å slutte å røyke. De urimelige angrepene på esigaretter fra politikere og media har resultert i et nådeløst og hysterisk korstog mot produkter som redder liv.

 

 

Anbefalinger fra "American Lung Association" om at ingen skal bruke e-sigaretter har blitt distribuert til millioner av dampere, inkludert mange som tidligere røyket sigaretter. Ved å gå til angrep på smakstilsetninger skal de få dampeindustrien i kne. Ungdommer og unge voksne som nå er (eller har vært) lagt inn på sykehus med en livstruende tilstand er svært usannsylig (sannsynligvis umulig ) valgt THC oljer grunnet smaker. 

De gjeldende anbefalingene og reguleringsplanene fra USA vil verken forhindre eller avskrekke noen fra å bruke ulovlige THC oljer. Samtidig vil voksne eks røykere som bruker smaker og rapporterer at det har hjulpet dem med å kutte røyken, være skadelidende. 

Hysteri og sunn fornuft

 

Se for deg et dødsfall som har oppstått grunnet ulovlig injeksjon av narkotika, eller forurensede medikamenter, og skyld deretter på sprøytene for dødsfallene, de samme som en diabetiker bruker for å injisere insulin. Insulin er ikke trygt for alle, men det er livreddende for en diabetiker. 

E-sigaretter er ikke ment å brukes av alle, men de er livreddende for røykere som ikke kan, eller ikke vil slutte med andre metoder. 

Enda mer viktig er ikke e-sigaretter involvert i utbruddene av lungeforgiftning. 

Hysteriet vil kunne føre til langt flere dødsfall i mange år fremover om ikke media og myndighetspersoner griper fatt i denne historiske muligheten til å eliminere røyking for alltid. 

Enda viktigere er det å melde at sunn fornuft vil med tiden seire. Men fall ikke tilbake til tradisjonell tobakk grunnet feil informasjon og feil bruk av et livsreddende produkt. 

 

Av Konstantinos Farsalinos 27 September 2019

Artikkelen kan leses i sin helhet her : The GlobePost

 

 

 

Les mer...

Damping er mindre skadelig enn røyking!

08.08.2019

I en studie publisert den 7 August 2019 fra "Australian Tobacco Harm Reduction Association" kan vi lese at damping er beviselig mindre skadelig enn røyking. Dette konkluderer altså med samme informasjon som den Britiske Lungeforeningen har gjort. 

Menneskelige studier gir oss den mest korrekte data på hvordan damping påvirker respirasjon og bekrefter at damping ikke påvirker helsen i negativ nevneverdig grad. Flere studier har demonstrert de positive fordelene du kan oppleve ved å bytte fra tradisjonell tobakksrøyk til damping : 

  • Mindre symptomer på hoste 
  • Personer som er plaget med astma opplever signifikante forbedringer i helsen
  • I COPD (emfysem) opplever man reduserte symptomer, færre infeksjoner, forbedret pusting og treningskapasitet
  • Ingen studier viser så langt til seriøse negative konsekvenser ved å bytte til damp, tvert imot. 

Her kan du lese mer om studien :  ATHRA

 

Les mer...

Ejuice til damper

10.04.2019

Skal du kjøpe juice til E-sigarett, men syns det er vanskelig å velge gode produkter i jungelen av nettbutikker? PGVG tilbyr juice til E-sigarett fra markedets beste og mest anerkjente leverandører, og uansett om du ønsker smaken av ostekake, epler eller friske urter, har vi noe for deg.

Det som er viktig er at du får produkter som fungerer sunnere enn tradisjonell tobakk, og med juice til E-sigarett er det bokstavelig talt ingen grenser for hvilke smaker du kan velge blant. Og dersom dette ikke skulle være tilfredsstillende nok, kan vi også tilby alt du behøver for å mikse dine egne juicer hjemme på kjøkkenet.

Dersom du ikke har forsøkt hjemmemiksing av juice til E-sigarett før, anbefaler vi at du tester en av våre startpakker. Her får du flasker, hansker, sprøyter i forskjellige størrelser og 200 ml. basevæske. Nå er det bare opp til deg og din kreativitet hvilken smak dampen skal ha neste gang. Vi opplever at interessen for hjemmemiksing er økende, og mange finner med dette en hobby som er interessant og spennende. PGVG ønsker å være en ressurs for dette miljøet og vi tar gjerne imot henvendelser angående miksing av egne juicer.

Dessverre kan vi ikke tilby juice til E-sigarett som inneholder nikotin grunnet dagens gjeldende lovverk. For deg som ønsker dette anbefaler vi å finne en seriøs nettbutikk i for eksempel Sverige.

Har du spørsmål om juice til E-sigarett, miksing eller annet, er du hjertelig velkommen til å kontakte oss på telefon, e-post eller bruk skjemaet på kontaktsiden.

Les mer...

E-Sigarett med nikotin

25.01.2019

Leter du etter E-sigarett med nikotin, kan vi dessverre ikke tilby dette i vår nettbutikk grunnet gjeldende norsk lovgivning. Men fortvil ei for det finnes alltid en løsning. Det er helt lovlig i følge både EU og Norges lover, å bestille nikotin fra land som befinner seg innenfor EU/EØS dersom nikotinen brukes som et legemiddel. Andre viktige regler om du skal kjøpe El-sigarett med nikotin er at du skal være myndig og at det er til personlig bruk. Kjøper du produkter for mer enn 350 kroner blir det belastet med 25 prosent moms.

Kun nikotinfri E-sigarett i Norge

Skal du bestille en El-sigarett med nikotin fra utlandet anbefaler vi gjerne www.eciggs.se Her finner du en rekke forskjellige juicer som er nikotintilsatt og som også kan brukes med våre nikotinfrie juicer om du holder på med hjemmemiksing. Smakene er høyst varierte og vi har valgt å kun ta inn E-sigarett uten nikotin fra de aller mest anerkjente kvalitetsprodusentene.

 

Startpakke for deg som ønsker å begynne med hjemmemiksing

Dersom du ønsker å starte med hjemmemiksing anbefaler vi å begynne med våre startpakker. Her er alt du behøver fra flasker og sprøyter til basevæske og hansker. På den måten kan du gå rett på sak med å finne den nye smakshit´n, og hvor alt er klappet og klart. Stadig flere velger å teste ut egne kombinasjoner når det gjelder El-sigarett, både med og uten nikotin.

 

Det kan være vanskelig å navigere i informasjonsjungelen, og derfor ønsker vi at denne nettsiden skal være din kilde til informasjon om damping og et sted der du kan dyrke din nye hobby sammen med likesinnede.

Oss kan du alltid kontakte dersom du har spørsmål eller produkter du er usikker på. Kvalitet og seriøsitet er viktig når man velger produkter for E-sigarett. Mange glemmer at E-sigaretter fortsatt er et forholdsvis nytt produkt for myndigheter og lovgivning. Altfor mange useriøse produkter slipper løs på markedet. 

Vi synes det er bedre at du tar en kvalitetssjekk på to minutter fremfor å ta sjansen.

Har spørsmål om å kjøpe El-sigarett med nikotin eller vil du vite mer om våre produkter og tilbehør, er du hjertelig velkomment til å kontakte oss på telefon, e-post eller skjemaet på kontaktsiden. Er du en tur på Sem Tønsberg er det bare å komme innom butikken for en hyggelig prat.

Les mer...

Elektroniske Sigaretter

17.01.2019

Vi i PGVG.no har årevis av erfaring med elektroniske sigaretter, dette betyr at vi mener vi kan gi gode kvalitetsråd for deg som ønsker å starte opp med elektroniske sigaretter. Dette for å kanskje bekjempe en årelang kamp mot tradisjonelle sigaretter. For vår det handler det om å redde liv, og for å gi deg som er fanget i tobakkens tentakler en svært mye enklere vei til å bli røykfri. Vi mener at det produktet på markedet som fungerer aller best for dette er akkurat elektroniske sigaretter. 

Elektroniske Sigaretter fungerer! 

I forbindelse med gjennomføringen av forskning i England har sluttresultatene ved å benytte tradisjonelle preparater vist seg å ha en suksess rate på 3-5%, mens elektroniske sigaretter har en suksess rate på 65-70% for brukere. 

For nybegynneren

Vi på PGVG har en mengde startsett med elektroniske sigaretter, vi ønsker at du tar turen innom denne siden hos oss. Her vil du finne de av startsettene med elektroniske sigaretter som vi har testet og funnet til å ha god kvalitet og som samtidig leverer en veldig tilfredstillende opplevelse. 

For den erfarne 

Elektroniske Sigaretter kommer i alle former og farger. Felles for alle våre produkter er at vi har elektroniske sigaretter for deg som er nybegynner eller en erfaren bruker. 

Ønsker du mer informasjon om elektroniske sigaretter håper vi du tar turen innom vår avdeling på Sem utenfor Tønsberg. 

Les mer...

E-Sigarett Nettbutikk

16.01.2019

Er du på jakt etter E-sigarett nettbutikk drevet av entusiaster for entusiaster, skal du
bare lese videre. PGVG ønsker å være mer enn bare en E-sigarett nettbutikk. Vi
ønsker å bidra til å skape et kunnskapsrikt miljø og et tett fellesskap rundt vår hobby.
Her på våre nettsider er vårt mål å sile ut den relevante informasjonen i det som har
blitt en informasjonsjungel på internett, og mange føler at det kan være vanskelig å
vite hva som er en seriøs E-sigarett nettbutikk og hva som ikke er.

Uansett om du akkurat har startet å dampe eller om du er en erfaren damper som
driver med hjemmemiksing, kan vi tilby kvalitetsprodukter. For deg som er helt ny
anbefaler vi å sjekke ut våre spesielt sammensatte startpakker med alt du behøver.
Se på dette som første skrittet mot frihet fra ødeleggende tobakksprodukter.

Driver du med hjemmemiksing av E-juice kan vi også hjelpe deg. Vi har etterhvert
blitt noen stykker som driver med dette fordi vi syns det er morsomt. Her har vi alle
redskaper du behøver, samt at du i vår E-sigarett nettbutikk vil finne et meget bredt
utvalg av E-juicer slik at du kan teste nye og spennende sammensetninger. På grunn
av dagens lovgivning kan vi ikke tilby juicer med nikotin, men dette kan kjøpes helt
lovlig fra blant annet www.eciggs.se.

Er det noe du ikke finner i vår E-sigarett nettbutikk eller har du spørsmål angående
damping, er du hjertelig velkommen til å skrive eller ringe til oss. Vi har også butikk
på Sem/Tønsberg der du alltid er velkommen til en hyggelig snakk.

Les mer...

E-Sigarett

16.01.2019

Er du en av mange som vurderer e-sigarett for å komme bort fra røyken?

Hos oss i PGVG har vi merket en økt interesse for e-sigarett, og da spesielt som et sunnere og mer fornuftig substitutt til tradisjonelle tobakksprodukter. Det kan være vanskelig å finne fram til gode og troverdige kilder på internett som flommes over av informasjon, og derfor ønsker vi å være et sted du kan komme for å finne gode kvalitetsprodukter.

En e-sigarett er enkelt konstruert og består i hovedsak av et batteri som kan opplades, en tank der juicen skal være og et munnstykke som gjerne kalles en drip-tip. Når det gjelder juicer så kommer de i alle mulige smaker fra sukkertøy og kaker til urter og drinker. Dersom det er første gangen og du aldri har prøvd en e-sigarett før, vil vi gjerne henlede oppmerksomheten mot våre startpakker. Disse er designet for deg som ønsker å teste om damping er en mulig løsning for å slippe bort fra røyk, samtidig som de også gir deg en myk overgang fra røyking til damping.

Dersom du er vel bevandret når det gjelder e-sigaretter og har prøvd de fleste juicene, vil vi ønske deg velkommen til den forunderlige verdenen som kalles hjemmemiksing. Også her har vi startpakker som inkluderer hansker, flasker, sprøyter og basevæske så du kan komme hurtig i gang. Dette er en spennende og tilfredsstillende hobby som også setter deg i kontakt med andre entusiaster.

Skulle du ha spørsmål angående kjøp av e-sigarett, juicer eller annet tilbehør, er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss på telefon, e-post eller bruk skjemaet på våre kontaktsider. Vi gleder oss til å høre fra deg.

Les mer...

Trykk Enter for å søke eller Esc for å lukke