PGVG.no
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

E-sigaretter, trygg netthandel, fritt levert over kr 750.

Damping er mindre skadelig enn røyking!

08.08.2019

I en studie publisert den 7 August 2019 fra "Australian Tobacco Harm Reduction Association" kan vi lese at damping er beviselig mindre skadelig enn røyking. Dette konkluderer altså med samme informasjon som den Britiske Lungeforeningen har gjort. 

Menneskelige studier gir oss den mest korrekte data på hvordan damping påvirker respirasjon og bekrefter at damping ikke påvirker helsen i negativ nevneverdig grad. Flere studier har demonstrert de positive fordelene du kan oppleve ved å bytte fra tradisjonell tobakksrøyk til damping : 

  • Mindre symptomer på hoste 
  • Personer som er plaget med astma opplever signifikante forbedringer i helsen
  • I COPD (emfysem) opplever man reduserte symptomer, færre infeksjoner, forbedret pusting og treningskapasitet
  • Ingen studier viser så langt til seriøse negative konsekvenser ved å bytte til damp, tvert imot. 

Her kan du lese mer om studien :  ATHRA

 

Les mer...

Ejuice til damper

10.04.2019

Skal du kjøpe juice til E-sigarett, men syns det er vanskelig å velge gode produkter i jungelen av nettbutikker? PGVG tilbyr juice til E-sigarett fra markedets beste og mest anerkjente leverandører, og uansett om du ønsker smaken av ostekake, epler eller friske urter, har vi noe for deg.

Det som er viktig er at du får produkter som fungerer sunnere enn tradisjonell tobakk, og med juice til E-sigarett er det bokstavelig talt ingen grenser for hvilke smaker du kan velge blant. Og dersom dette ikke skulle være tilfredsstillende nok, kan vi også tilby alt du behøver for å mikse dine egne juicer hjemme på kjøkkenet.

Dersom du ikke har forsøkt hjemmemiksing av juice til E-sigarett før, anbefaler vi at du tester en av våre startpakker. Her får du flasker, hansker, sprøyter i forskjellige størrelser og 200 ml. basevæske. Nå er det bare opp til deg og din kreativitet hvilken smak dampen skal ha neste gang. Vi opplever at interessen for hjemmemiksing er økende, og mange finner med dette en hobby som er interessant og spennende. PGVG ønsker å være en ressurs for dette miljøet og vi tar gjerne imot henvendelser angående miksing av egne juicer.

Dessverre kan vi ikke tilby juice til E-sigarett som inneholder nikotin grunnet dagens gjeldende lovverk. For deg som ønsker dette anbefaler vi å finne en seriøs nettbutikk i for eksempel Sverige.

Har du spørsmål om juice til E-sigarett, miksing eller annet, er du hjertelig velkommen til å kontakte oss på telefon, e-post eller bruk skjemaet på kontaktsiden.

Les mer...

Snus Risiko

05.02.2019

Norske og svenske snusere har ingen økt risiko for hjertesykdom eller slag, viser en ny samlestudie. – Det gir stor helsegevinst for mange å bytte fra røyk til snus, sier norsk hjertespesialist.

Dette skriver det velrennomerte tidskriftet forskning.no i en artikkel datert 05 Februar 2019. 

Mange nordmenn klarer å slutte å røyke ved å gå over til snus, og reduserer dermed den store risikoen for lungekreft.

Likevel advarer helsemyndighetene mot snusing, basert på antakelser om at det kan gi økt risiko for andre helseskadelige effekter.

Nå avkrefter en ny samlestudie at svensk snus øker risikoen for hjerte-karsykdom eller slag. Forskerne fant ingen slik økt risiko i høyinntektsland som Sverige.

Det er stor forskjell på svensk snus som vi bruker i Norge, og annen røykfri tobakk.

Gir stor helsegevinst å bytte fra røyk til snus

– Det er fortsatt ingen tvil om at risiko for hjertekarsykdom er mye større hos røykere. Det å bytte fra røyk til snus gir stor helsegevinst for mange, sier overlege Eli Heggen ved Oslo universitetssykehus.

Men den økte risikoen man finner i studiene fra USA gir selvfølgelig grunn til bekymring for at så mange unge mennesker der også bruker snus, mener hun.

Samtidig er det ikke så bekymringsfullt hvis mange av dem i stedet ville ha røyket.

Ingen dødsfall

I 2018 beregnet det internasjonale forskningssamarbeidet Global Burden of Disease antall dødsfall som skyldes tobakk.

Mens røyk alene drepte 6,3 millioner mennesker, og passiv røyking var ansvarlig for nesten 900 000 dødsfall, kunne forskere ikke finne at snus førte til noen dødsfall.

Men bruk av snus under graviditet, kan føre til alvorlige fosterskader, understreker Helsedirektoratet. I Dagens Medisin skriver helsedirektøren at snus gir økt risiko for lav fødselsvekt, for tidlig fødsel og dødfødsel.

Folkehelseinstituttet holder for tiden på å oppdatere sin snusrapport fra 2014. Det er kommet mye ny forskning siden denne ble utgitt. Rapporten er planlagt utgitt til høsten.

Seniorforsker Karl Erik Lund som forsker på rusmidler og tobakk ved Folkehelseinstituttet, har videresendt den nye samlestudien til de som har ansvaret for sykdomsdelen av rapporten, opplyser han til forskning.no.

Klart mindre skadelig enn røyking

Røyking dreper 6000 nordmenn hvert år, men helsemyndighetene har ikke funnet noen dødsfall knyttet til snus.

Skadegraden ved bruk av snus og e-sigaretter anslås å ligge i området 1-10 prosent av skadegraden ved røyking. Nikotinlegemidler tillegges enda lavere risiko, oppgir Folkehelseinstituttet i rapporten Feiloppfatninger om risiko ved tobakksbruk.

Befolkningen generelt og røykere ser ut til å vurdere nikotinlegemidler, snus og e-sigaretter som langt mer helseskadelige enn det medisinske eksperter indikerer.

Sverige har EUs laveste andel røykere. I aldersgruppen 30-44 år røyker fem prosent. Svenske menn har lavest risiko for å rammes av tobakksrelatert sykdom og død.

I Norge ligger andelen som røyker nå på ca ti prosent.

I Danmark der man ikke har snus, økte for første gang på 20 år andelen som røyker i 2018. Hele 23 prosent røykte i 2018.

Vi i PGVG mener at det må åpnes for markedsføring av esigaretter og snus for å bekjempe tobakk i en form hvor den forbrennes. 

Snus har nylig blitt lansert i sortimentet til PGVG da vi ønsker å legge til rette for en enklere vei for de som ønsker å kutte sigaretten. 

Esigaretter og snus er bevist som sunnere alternativ, hvor esigaretter knapt aktiverer fysiologiske reaksjoner hos brukeren. 

Vi ønsker på ingen måte å oppfordre til forbruk av esigaretter eller snus, men erkjenner at for å få bukt med tobakksrøyk må man se alternative veier. 

 

 

 

Les mer...

E-Sigarett med nikotin

25.01.2019

Leter du etter E-sigarett med nikotin, kan vi dessverre ikke tilby dette i vår nettbutikk grunnet gjeldende norsk lovgivning. Men fortvil ei for det finnes alltid en løsning. Det er helt lovlig i følge både EU og Norges lover, å bestille nikotin fra land som befinner seg innenfor EU/EØS dersom nikotinen brukes som et legemiddel. Andre viktige regler om du skal kjøpe El-sigarett med nikotin er at du skal være myndig og at det er til personlig bruk. Kjøper du produkter for mer enn 350 kroner blir det belastet med 25 prosent moms.

Kun nikotinfri E-sigarett i Norge

Skal du bestille en El-sigarett med nikotin fra utlandet anbefaler vi gjerne www.eciggs.se Her finner du en rekke forskjellige juicer som er nikotintilsatt og som også kan brukes med våre nikotinfrie juicer om du holder på med hjemmemiksing. Smakene er høyst varierte og vi har valgt å kun ta inn E-sigarett uten nikotin fra de aller mest anerkjente kvalitetsprodusentene.

 

Startpakke for deg som ønsker å begynne med hjemmemiksing

Dersom du ønsker å starte med hjemmemiksing anbefaler vi å begynne med våre startpakker. Her er alt du behøver fra flasker og sprøyter til basevæske og hansker. På den måten kan du gå rett på sak med å finne den nye smakshit´n, og hvor alt er klappet og klart. Stadig flere velger å teste ut egne kombinasjoner når det gjelder El-sigarett, både med og uten nikotin.

 

Det kan være vanskelig å navigere i informasjonsjungelen, og derfor ønsker vi at denne nettsiden skal være din kilde til informasjon om damping og et sted der du kan dyrke din nye hobby sammen med likesinnede.

Oss kan du alltid kontakte dersom du har spørsmål eller produkter du er usikker på. Kvalitet og seriøsitet er viktig når man velger produkter for E-sigarett. Mange glemmer at E-sigaretter fortsatt er et forholdsvis nytt produkt for myndigheter og lovgivning. Altfor mange useriøse produkter slipper løs på markedet. 

Vi synes det er bedre at du tar en kvalitetssjekk på to minutter fremfor å ta sjansen.

Har spørsmål om å kjøpe El-sigarett med nikotin eller vil du vite mer om våre produkter og tilbehør, er du hjertelig velkomment til å kontakte oss på telefon, e-post eller skjemaet på kontaktsiden. Er du en tur på Sem Tønsberg er det bare å komme innom butikken for en hyggelig prat.

Les mer...

Elektroniske Sigaretter

17.01.2019

Vi i PGVG.no har årevis av erfaring med elektroniske sigaretter, dette betyr at vi mener vi kan gi gode kvalitetsråd for deg som ønsker å starte opp med elektroniske sigaretter. Dette for å kanskje bekjempe en årelang kamp mot tradisjonelle sigaretter. For vår det handler det om å redde liv, og for å gi deg som er fanget i tobakkens tentakler en svært mye enklere vei til å bli røykfri. Vi mener at det produktet på markedet som fungerer aller best for dette er akkurat elektroniske sigaretter. 

Elektroniske Sigaretter fungerer! 

I forbindelse med gjennomføringen av forskning i England har sluttresultatene ved å benytte tradisjonelle preparater vist seg å ha en suksess rate på 3-5%, mens elektroniske sigaretter har en suksess rate på 65-70% for brukere. 

For nybegynneren

Vi på PGVG har en mengde startsett med elektroniske sigaretter, vi ønsker at du tar turen innom denne siden hos oss. Her vil du finne de av startsettene med elektroniske sigaretter som vi har testet og funnet til å ha god kvalitet og som samtidig leverer en veldig tilfredstillende opplevelse. 

For den erfarne 

Elektroniske Sigaretter kommer i alle former og farger. Felles for alle våre produkter er at vi har elektroniske sigaretter for deg som er nybegynner eller en erfaren bruker. 

Ønsker du mer informasjon om elektroniske sigaretter håper vi du tar turen innom vår avdeling på Sem utenfor Tønsberg. 

Les mer...

E-Sigarett Nettbutikk

16.01.2019

Er du på jakt etter E-sigarett nettbutikk drevet av entusiaster for entusiaster, skal du
bare lese videre. PGVG ønsker å være mer enn bare en E-sigarett nettbutikk. Vi
ønsker å bidra til å skape et kunnskapsrikt miljø og et tett fellesskap rundt vår hobby.
Her på våre nettsider er vårt mål å sile ut den relevante informasjonen i det som har
blitt en informasjonsjungel på internett, og mange føler at det kan være vanskelig å
vite hva som er en seriøs E-sigarett nettbutikk og hva som ikke er.

Uansett om du akkurat har startet å dampe eller om du er en erfaren damper som
driver med hjemmemiksing, kan vi tilby kvalitetsprodukter. For deg som er helt ny
anbefaler vi å sjekke ut våre spesielt sammensatte startpakker med alt du behøver.
Se på dette som første skrittet mot frihet fra ødeleggende tobakksprodukter.

Driver du med hjemmemiksing av E-juice kan vi også hjelpe deg. Vi har etterhvert
blitt noen stykker som driver med dette fordi vi syns det er morsomt. Her har vi alle
redskaper du behøver, samt at du i vår E-sigarett nettbutikk vil finne et meget bredt
utvalg av E-juicer slik at du kan teste nye og spennende sammensetninger. På grunn
av dagens lovgivning kan vi ikke tilby juicer med nikotin, men dette kan kjøpes helt
lovlig fra blant annet www.eciggs.se.

Er det noe du ikke finner i vår E-sigarett nettbutikk eller har du spørsmål angående
damping, er du hjertelig velkommen til å skrive eller ringe til oss. Vi har også butikk
på Sem/Tønsberg der du alltid er velkommen til en hyggelig snakk.

Les mer...

E-Sigarett

16.01.2019

Er du en av mange som vurderer e-sigarett for å komme bort fra røyken?

Hos oss i PGVG har vi merket en økt interesse for e-sigarett, og da spesielt som et sunnere og mer fornuftig substitutt til tradisjonelle tobakksprodukter. Det kan være vanskelig å finne fram til gode og troverdige kilder på internett som flommes over av informasjon, og derfor ønsker vi å være et sted du kan komme for å finne gode kvalitetsprodukter.

En e-sigarett er enkelt konstruert og består i hovedsak av et batteri som kan opplades, en tank der juicen skal være og et munnstykke som gjerne kalles en drip-tip. Når det gjelder juicer så kommer de i alle mulige smaker fra sukkertøy og kaker til urter og drinker. Dersom det er første gangen og du aldri har prøvd en e-sigarett før, vil vi gjerne henlede oppmerksomheten mot våre startpakker. Disse er designet for deg som ønsker å teste om damping er en mulig løsning for å slippe bort fra røyk, samtidig som de også gir deg en myk overgang fra røyking til damping.

Dersom du er vel bevandret når det gjelder e-sigaretter og har prøvd de fleste juicene, vil vi ønske deg velkommen til den forunderlige verdenen som kalles hjemmemiksing. Også her har vi startpakker som inkluderer hansker, flasker, sprøyter og basevæske så du kan komme hurtig i gang. Dette er en spennende og tilfredsstillende hobby som også setter deg i kontakt med andre entusiaster.

Skulle du ha spørsmål angående kjøp av e-sigarett, juicer eller annet tilbehør, er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss på telefon, e-post eller bruk skjemaet på våre kontaktsider. Vi gleder oss til å høre fra deg.

Les mer...

Trykk Enter for å søke eller Esc for å lukke