PGVG.no
0,-
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

E-sigaretter, trygg netthandel, fritt levert over kr 750.

Nytenkning må til, og e-sigaretter er et alternativ

11.05.2020

Vet ikke om alle her inne har fått det med seg, men Pgvg.no har altså åpnet ny forretning i Hønefoss, og som normalt er så finnes det noen i legemiddelindustrien som ikke er, hvordan skal man si det, begeistret for å få denne type spesialforretninger inn i området.

Lege Einar Dahle, spesialist innen hjertemedisin og indremedisin i Hønefoss maner til forsiktighet og anbefaler heller forbrukere til å benytte tradisjonelle produkter som feks legemiddelet Champix.

"Det kan ikke sies ofte nok og høyt nok hvor uenige vi er med legemiddelindustriens tilnærming til saken"

Heldigvis fikk vi vårt tilsvar på trykk og begge sakene kan leses her:

Leserinnlegg Einar Dahle :

https://www.ringblad.no/meninger/ikke-start-med-e-sigaretter-hvis-du-ikke-allerede-royker-einar-dahle/o/5-45-1017360?fbclid=IwAR21ZkbhpN_MeEebngfXFda_dWMQoaomaLa1hTsrDn70RYgUv0uSL2Q11wc

 

Her er vårt svar som er på trykk i dag 11 Mai 2020

 

https://www.ringblad.no/nytenkning-ma-til-og-e-sigaretter-er-et-alternativ-michael-johnsen/o/5-45-1018898

Les mer...

Franske forskere tester teori om at nikotin bekjemper Covid-19

28.04.2020

Paris, franske forskere gjør klar til test på mennesker for å utforske en hypotese om nikotin kan hjelpe kroppen til å bekjempe COVID-19 infeksjon. 

Testen vil inkludere grupper av helsemedarbeidere og pasienter med nikotinplaster samtidig vil det parallelt være grupper som bruker placebo plaster. Deretter vil disse bli testet for å se hvordan kroppen reagerer på viruset. 

Du kan lese hele saken i sin helhet på "The Sydney Morning Herald" på engelsk her: Artikkel

Les mer...

Hvor skadelig er egentlig vaping ?

28.02.2020

Den 25 Februar 2020 har faktisk.no en sak som omhandler skadenivået av damping. Dette er en realistisk og korrekt video om emnet. 

 

Les mer...

Den Amerikanske Hjerteforeningen trekker tilbake studie!

19.02.2020

Forskere kjente til mangler i studie men valgte å publisere.

Åtte måneder etter Journal of the American Heart Association publiserte en studie som antydet at e-sigaretter magisk kunne forårsake hjerteinfarkt hos brukere uten å noensinne ha brukt e-sigaretter, har nå trukket tilbake studien. "Forfatteren bak studien begrunner at konklusjonen er tvilsom" sies det i en notat fra JAHA. 

 

Brad-Rodu-YouTube

Basert på data fra "Population Assessment of Tobacco and Health (PATH), Dharma Batton og Stanton Glantz, ble det hevdet at "e-sigarett brukere risikerte å få hjerteinfarkt av damping". Glantz, en anti-røyk aktivist og svoren motstander av e-sigaretter, som også leder Center for Tobacco Research Control and Education ved Universitetet i California, sa at resultatene i studien også bygget under på skadeomfanget til e-sigaretter ved å hevde at disse påførte større risiko for hjerteproblemer. De ønsket på ingen måter å formidle budskapet om at e-sigaretter var mindre skadelig enn røyking, og spredte bevist falsk informasjon. Glantz og Bhatta , en epidemiolog ved universitetet, konkluderte dermed med at "esigaretter skal ikke brukes eller anbefales som et mindre skadelig produkt enn tradisjonell tobakk, og bør ikke brukes av personer med forhøyet risiko for hjerteproblemer". 

Falske påstander

Brad Rodu (Tobakksforsker ved Universitetet i Louisville) påpekte allerede i Juli 2019 at det i analysene Bhatta og Glanz sto bak, ble brukt tidligere røykere som hadde hatt hjerteinfarkt allerede før de testet ut damping.

Hovedfunnene i studien som Glantz og Bhatta sto bak, var altså falske og manipulerte. Så snart objektene i studien var eksluderte , som Rodu og Universitetet i Lousville hadde avdekket, var skandalen et faktum. 

Den 11 Juli 2019 skrev Rodu og Plurphanswat et brev til JAHA (Journal of the American Heart Association) om funnene sine i studien av Glantz og Batton. Det skulle gå hele 7 måneder før JAHA reagerte. Ett nytt brev ble også sendt på ny en uke senere hvor Rodu og Plurphanswat atter en gang krever studien må trekkes tilbake.

Januar 2020 var det fortsatt ikke kommet svar til Rodu`s kritikk av JAHA, kritikken var heller ikke besvart. Det eneste som er uttalt er at "the American Heart Association" jobber stødig og taktfast med å levere objektive samt grundige forskningsstudier før de blir publiserte.

16 prominente tobakksforskere måtte til...

Det skulle kreve ytterligere arbeid fra 16 tobakksforskere for å demantere slett jobb og manipulativt arbeide fra Glantz og Bhatta. 

Forskerene er her nevnt i alfabetisk rekkefølge : 

David B. Abrams, PhD
Kenneth Michael Cummings, PhD
George Davey Smith
Konstantinos Farsalinos, MD, MPH
Jonathan Foulds, PhD
Abigail Friedman, PhD
Thomas Glynn, PhD
Peter Hajek, PhD
Martin Jarvis, DSc OBE
Robert Kaestner, PhD
Ann McNeill, PhD
Marcus Munafò, PhD
Raymond Niaura, PhD
David Sweanor, JD
David Timberlake, PhD
Kenneth Warner, PhD

Forfatteren av denne artikkelen Jacob Sullum, fikk tilbakemelding fra JAHA etter å sendt en henvendelse til dem. Spørsmålet var "Hvorfor brukte JAHA så lang tid som 7 måneder på trekke tilbake en åpenbart falsk forskningsstudie?" Svaret kom fra Michelle Kirkwood " Bhatta et al`s manuskript har gjennomgått en grundig gjennomgang hos oss disse 7 månedene. Prosessen er nå klar og fra og med 18 Februar trekker vi tilbake studien" 

Grunn til kritikk

Hvorfor brukte JAHA hele 7 måneder på se de åpenbare feilene i studien, som påpekt av Rodu og andre kritikere?

Selv før studien ble publisert var JAHA`s ansatte klare over at det var et logisk problem med å linke hjerteproblemer med e-sigaretter. De spurte Glantz og Bhatta om å redegjøre for dette, tiltross for dette klarte ei heller Glantz - Bhatta å dokumentere de nødvendige kravene for en legitim studie, selv med tilgang på bruker data i PATH databasen. 

JAHA publiserte studien uansett, og Bhatta og Glantz sier at de ikke kan gjøre en korrekt analyse nå fordi de ikke lenger har tilgang på PATH databasen. 

Saken kan leses her : Link

Vi kan ikke slutte å undre oss om ikke JAHA hadde vært mer forsiktige med publisering om studien hadde antydet at e-sigaretter faktisk forebygger hjerte/kar problemer. 

 

 

Les mer...

Det vil være svært synd om man fortsetter forbudet

17.02.2020

Karl-Erik Lund seniorforsker hos FHI (Folkehelseinstituttet) er intervjuet av ABC Nyheter i dag 17 Februar 2020. 

Hele saken under er kopiert fra ABC Nyheter og kan leses i sin helhet her: Artikkel

På tampen av 2016 vedtok Stortinget at det skal bli lov å selge nikotinholdige e-sigaretter i Norge. Etter planen skal dette settes i live i 2020.

– Det som nå skjer er at vi innfører EUs regelverk som sier at e-sigaretter er tillatt å selge, sier seniorforsker sier Karl-Erik Lund ved Folkehelseinstituttet (FHI) til ABC Nyheter.

Men det kan bli en omkamp om det Stortinget vedtok.

– Bekymringen er at man kan få nye brukere, særlig ungdom som går rett på e-sigaretter. Dette er den nye debatten, sier han.

– Naturlig å ta en ekstra runde

En av dem som er bekymret, er helsepolitisk talsperson i Senterpartiet Kjersti Toppe. Forrige uke stilte hun et skriftlig spørsmål til helseministeren.

«Hvilke restriksjoner vil statsråden innføre for å hindre at det oppstår en ny epidemi av tobakksavhengighet som følge av at salg av nikotinholdige e-sigaretter blir lovlig på det norske markedet?» spør hun Bent Høie (H).

– Ønsker du en omkamp, Toppe?

– Vi gikk med på vedtaket om å tillate nikotinholdige e-sigaretter under sterk tvil – og ut fra at høringsinstanser som Kreftforeningen og Legeforeningen støttet det. Når det nå er nye erfaringer med salg og bruk mener jeg personlig at det er naturlig å ta en ekstra runde i saken, sier Sp-politikeren til ABC Nyheter.

Se video: Røykens historie i Norge:

Volume 90%

– Frykter nyrekruttering og en ny «snusepidemi»

Toppe mener salg av e-sigaretter som et røykeavvenningsprodukt, eventuelt på resept, hadde vært det naturlige.

– Da hadde vi unngått faren med nyrekruttering, mens de som faktisk bruker det for å klare å slutte med vanlige sigaretter, er ivaretatt, sier hun.

I sitt skriftlige spørsmål til helseministeren skriver hun blant annet: «Amerikanske helsemyndigheter peker på en eksplosiv vekst av e-sigarett-røyking blant ungdom, og omtaler fenomenet som en epidemi. I 2018 brukte 3,6 millioner amerikanske ungdommer e-sigaretter.»

– Jeg frykter nyrekruttering og at dette blir en ny «snusepidemi», sier Toppe.

– Ubegrunnet frykt

FHI-forsker Karl Erik Lund. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

FHI-forsker Karl Erik Lund. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

FHI-forsker Karl Erik Lund deler ikke denne bekymringen. Han viser til at man i Norge har kartlagt e-sigarettbruken siden 2015.

– Blant ikke-røykere i Norge er damping så å si ikke-eksisterende. 97 prosent av damperne er røykere eller forhenværende røykere. I Norge er gjennomsnittsalder blant damperne langt over 40 år.

Han forklarer at erfaringene fra USA og Storbritannia, der e-sigaretter er mye brukt, viser at det i all hovedsak er røykere og tidligere røykere som blir dampere.

– Frykten for at det å åpne for salg av e-sigaretter med nikotin skal ramme prektige ungdommer som ikke ellers ikke ville begynne å røyke, mener jeg er ubegrunnet. Men det er en moralsk panikk knyttet til dette nye produktet, særlig gjelder det i USA.

I USA er det riktignok en høyere andel unge dampere uten tobakkserfaring enn det man ser i Storbritannia og Norge.

– Det vi vet fra USA er at mange unge eksperimenterer med e-sigaretter, men de ungdommene som bruker det regelmessig er hovedsakelig de som allerede røkte. Så det er feil å si at det er en epidemi blant unge. Det er hovedsakelig en økning i eksperimentell bruk og den har skjedd blant de som allerede røykte eller brukte cannabis, sier Lund.

I USA har de også tillatt reklame for e-sigaretter. Det vil ikke være tillatt i Norge, legger han til.

– Må vurdere forbud mot smakstilsetning

Toppe i Sp mener at om man skal tillate salg av nikotinholdige e-sigaretter, så bør man i hvert fall bør få på plass strengere regulering. For eksempel at e-sigaretter må oppbevares i skap bak kassa og ha nøytrale pakninger, slik som tobakksprodukter er regulert i dag.

– Jeg mener at forbud mot smakstilsetning også må vurderes på nytt.

Hun viser til at det også ble vedtatt en evaluering av ordningen.

– Vi må se på salg som en forsøksordning og være beredt på å reversere, sier Toppe.

Mener regelverket er godt

FHI-forsker Lund mener det regelverket som allerede er på plass i Norge, er godt.

De nikotinholdige e-sigarettproduktene vil først bli lov til å selge etter det som kalles seks måneders notifikasjon.

– Det betyr at Legemiddelverket skal få innsendt dokumentasjon på innholdet i produktene seks måneder før de kan selges. Legemiddelverket gir en godkjenning, som betyr at vi har en kvalitetskontroll og produktkontroll, så vi vet at det ikke er innhold av giftstoffer som kan være skadelige. Da får vi det under kontroll. I dag har vi svært lite kontroll, sier Lund.

90 prosent av nikotinholdige e-sigarettvæsker som brukes i Norge i dag er importert via internett, ifølge FHI-forskeren.

– Det kommer ofte fra Kina, og det er ikke sikkert at det er trygge forsyninger. Om vi tillater et regulert salg i Norge, slipper brukerne å importere selv. De kan gå i spesialbutikker, få veiledning og kjøpe produkter som har gjennomgått en kontroll av Legemiddelverket.

– Trist at mange røykere har gått tilbake til de «trygge» sigarettene

FHI-notat om utbruddet i USA

Utbruddet av lungesykdom i USA har endret manges syn på e-sigaretter, forklarer han.

– Høsten 2019 fikk vi et utbrudd av akutt lungesykdom blant unge i USA. Flere tusen ble syke og rundt 60 er døde etter å ha brukt e-sigaretter for å inhalere cannabisolje. Det viste seg at denne oljen som var kjøpt på det illegale markedet var tilsatt et fortykningsmiddel for at den skulle framtre mer potent. Dette stoffet ga akutte etseskader.

– Selv om ikke utbruddet kunne relateres til ordinær bruk av e-sigaretter skjedde det mye i folks oppfatning.

Lund mener motstanderne av e-sigaretter også utnyttet situasjonen for sine propagandaformål.

– I dag er Center for Disease Control and Prevention (CDC) klare på hva årsaken var, men det gikk altfor lang tid. Også Food and Drug Administration (FDA) og Folkehelseinstituttet er tydelige på at e-sigaretter i seg selv ikke var årsaken, men mange røykere har likevel gått tilbake til de «trygge» sigarettene. Det er trist, sier han.

– De forfulgte røykerne kan ha en fluktrute fra tobakken

FHI-forskeren mener e-sigaretter kan være en god vei ut av tobakksbruk for røykere.

– De forfulgte røykerne kan ha en fluktrute fra tobakken, som er skadereduserende og faktisk livreddende. Det er først og fremst av hensyn til dem at man ønsker å ha et alternativ.

Lund er imidlertid bekymret for at røykere som tar i bruk e-sigaretter, ikke går helt over på e-sigaretter, men heller blir dobbeltbrukere.

– Mange røykere synes ikke snus er et godt alternativ, fordi det ikke ligner røykingens bruksritual. E-sigarettene har større evne til å tilfredsstille røykernes behov, men det er viktig å understreke at det er total overgang som gjelder.

– Man må slutte å røyke sigaretter og erstatte det fullt og helt med e-sigaretter. Men det beste er å ikke bruke nikotin overhodet.

Forskeren mener det sannsynligvis alltid vil forekomme en eller annen form for nikotinbruk og at det dermed er viktig å kanalisere etterspørselen mot de minst farlige produktene.

– Nikotin har mange av de samme stimulerende virkningene som koffein. Hadde effektene bare vær negative ville ingen brukt det. Nikotin kan være avhengighetsskapende, men for om lag halvparten er bruken kontekstuell eller situasjonell. De har kontroll skyver bruken inn og ut etter behov. Der er det ikke avhengighet, men nytelsen som forklarer bruken.

– Synd om man skulle fortsette forbudet

FHI-forskeren tror det skal mye til at stortingsvedtaket fra 2016 reverseres.

– Jeg mener det vil være svært synd om man skulle fortsette forbudet. Da har vi lite kontroll. Det er en naiv tro hos noen politikere at forbud løser problemet. Bruken vil heller fortsette under rammevilkår som er mer usikre. Forbudet mot cannabis har jo ikke løst problemet med narkotikabruk.

– Vi får nok et regulert salg av e-sigaretter med nikotin, sier Lund.

 

Les mer...

Kampen om e-sigarettene

14.02.2020

Vi må komme de farlige mytene til livs om esigaretter skriver gjesteskribent Audhild Skoglund i Stavanger Aftenblad 14 Februar 2020. 

Skoglund har benyttet e-sigaretter som røykeavveningsprodukt og oppsummerer saken under : 

 

Jeg har nylig sluttet å røyke. Man skulle tro at en sånn omlegging blir møtt med positive reaksjoner.

Reaksjonene har imidlertid vært ganske blandete, og en god del rett og slett negative. Jeg har nemlig ikke gjort det på en sosialt akseptabel måte: Jeg har begynt med e-sigaretter. Jeg har byttet ut tobakk med damping.

Legalisering i 2020

Nikotinholdige e-sigaretter eller e-sigarettvæske kan for tiden ikke selges i eller importeres til Norge. Dette skal endres, sannsynligvis i løpet av året.

Foreløpig er det eneste smutthullet at nikotinholdige e-sigaretter kan medbringes fra utlandet dersom man har en legeerklæring på at det benyttes som røykeavvenningsprodukt.

Her i Tsjekkia, hvor jeg bor, kan man, i likhet med i resten av EU, kjøpe nikotinprodukter til damping i butikk. Det har en aldersgrense, kommer med helseadvarsler på pakkene og har en grense på tillatt nikotininnhold.

Frykten for e-sigaretter

Blant de argumentene jeg har støtt på blant skeptikere til damping, er at det ene er like farlig som det andre, og at man bare erstatter en uvane med en annen. Ja, noen mener til og med at damping er verre.

Men hvor kommer disse synspunktene fra, og medfører de riktighet?

For det er ikke bare egen erfaring som tilsier at folk flest er skeptiske til damping. I en større undersøkelse, publisert i det amerikanske medisinske tidsskriftet JAMA, viser det seg at flere, 36 prosent, regner damping som like helseskadelig som røyking, enn de som mener det er mindre skadelig, 33 prosent. I Storbritannia har man også funnet at holdningen om at damping er like helseskadelig som røyking er utbredt. Britiske helsemyndigheter har benyttet kampanjer for å fjerne denne feiloppfatningen, som de mener gir økt fare for at røykere fortsetter å benytte sigaretter.

Dødsfall blant dampende ungdom

Et gjennomgående problem er at ulike fenomener blandes sammen i rapporteringen om e-sigaretter, og at sjokknyheter rapporteres bredt, mens den mindre sjokkerende oppfølgingen rapporteres sjeldnere.

Som da det høsten 2019 ganske brått oppsto en rekke tilfeller av ungdommer med akutte lungeproblemer i USA, inkludert flere dødsfall. Fellestrekket syntes å være at de alle hadde benyttet e-sigaretter, og det ble – rimelig nok – slått alarm. Nyheten ble rapportert bredt i mange land.

Det ble satt i gang en grundig etterforskning, som viste at synderen var illegale dampeprodukter tilsatt cannabis og e-acetat. E-acetat er noe som ikke finnes i lovlig omsatte e-sigaretter med nikotin. Dessverre ble disse funnene i langt mindre grad rapportert, og inntrykket som ble sittende igjen var at damping er livsfarlig.

Faren for ungdom

En annen gjenganger i debatten er at e-sigaretter tiltrekker en helt ny generasjon til å bli nikotinavhengige. Særlig har de ulike smakstilsetningene i e-sigaretter fått skylda for det som ofte omtales som en epidemi av nikotindampende ungdom.

Dette er imidlertid et amerikansk fenomen og har årsaker som er spesifikke for USA. Amerikanske e-sigaretter kan inneholde opp til 59 mg nikotin per ml, mens grensen i EU er på 20 mg per ml. I sosiale medier ser man ofte amerikanske ungdommer beskrive at de er på jakt etter en så sterk dose nikotin at det gir en slags rusvirkning.

I tillegg er en høy andel av e-sigarettbruken blant amerikanere knyttet til inntak av cannabisprodukter, ofte anskaffet på det illegale markedet eller i tvilsomme, uregulerte blandinger.

Dampemønsteret i Europa er et helt annet. Markedet er mer regulert, og e-sigaretter brukes så å si utelukkende av røykere eller tidligere røykere.

95 prosent mindre skadelig

Men hva med selve faren ved bruk av e-sigaretter?

Forskere på feltet er stort sett enige om at det er usikkerheter knyttet til langtidseffektene, siden e-sigaretter bare har vært på markedet i mindre enn et par tiår.

Allikevel er det forsket en god del, og britiske helsemyndigheter konstaterer at faren er minst 95 prosent mindre enn ved tobakksrøyking. Og at nikotin i seg selv «forårsaker liten, om i det hele tatt noe av skaden» ved røyking, som kommer fra de mange andre stoffene i tobakk. Tvert imot folkeoppfatningen blant både røykere og ikke-røykere, er det ikke et kreftfremkallende stoff.

En studie fra 2019, publisert i The New England Journal of Medicine, fant også at e-sigaretter var dobbelt så effektivt i røykeavvenning som tradisjonelle nikotinerstatningsprodukter når begge delene ble fulgt opp med terapeutisk støtte fra en røykeavvenningsklinikk.

Moralisme?

Det er lett å skjønne at mange blander sammen farene ved røyking med nikotinbruk og dermed e-sigaretter. Men jeg mistenker at det også ligger en smule god, gammeldags moralisme bak mye av motstanden. Røykere blir sett ned på i dag, og innstillingen synes å være at man bare skal skjerpe seg og slutte tvert, helst uten noen som helst slags hjelp.

Men hvis målet er bedre folkehelse, bør ikke dampere bli stigmatisert. Å kutte tobakken er en helsegevinst enten man gjennomfører det med eller uten hjelp. Det er bare så mange flere som lykkes med hjelp.

Saken kan leses her : 

https://www.aftenbladet.no/meninger/kommentar/i/8mKQwx/kampen-om-e-sigarettene?fbclid=IwAR2D8phxlwG05kJ_nf_sB_q7frE0AOzDOEwpfZ7RkKLALLZ1YNC2Pndczos

Les mer...

Hysteri og sunn fornuft

30.09.2019

Den 27 September skriver Konstantinos Farsalinos følgende i en artikkel i The GlobePost fra New York,USA hvor overskriften er " Krigen mot damping er katastrofalt for folkehelsen". 

Hvem ville trodd at et produkt uten seriøse skader i over 10år og som samtidig brukes av over 20 millioner mennesker over kloden, plutselig skulle skape et utbrudd av akutt (innenfor få dager) lungekollaps innenfor en liten geografisk region?.  

I den siste måneden har det vært fortellinger fra USA hvor helsemyndighetene beskriver en dampesykdom, en alvorlig inflammatorisk tilstand som påvirker lungene. Sykdommen utvikler seg i løpet av en veldig kort periode, og er i virkeligheten forgiftning av lungene. Det er rapportert over 800 tilfeller og herav tretten dødsfall. 

 

Bruken av esigaretter har eskalert globalt siden 2009, og nesten 11 millioner voksne amerikanere brukte dem i 2016, det utgjør 4.5% av den voksne befolkning. Anslag viser at det finnes mer enn 20 millioner brukere på verdensbasis. 

Vi så ingen utbrudd av lungesvikt i noen andre land enn USA. Hvorfor? Svaret er enkelt, esigaretter og tradisjonelle ejuicer gir ikke denne type skade. Det er umulig for produkter som har vært brukt i flere år uten sykdomsutbrudd, å gi denne type alvorlig sykdom bare i dag og bare i et område. 

Disse tilfellene er ikke relatert til langvarig bruk av e-sigaretter, og de er ikke knyttet til dampeprodukter som har vært tilgjengelig i flere år. Dermed må man se mot produkter som nylig har kommet på markedet, eller hvor det har vært endringer i ingrediensene på eksisterende produkter. 

THC væske

De aller fleste tilfellene av med lungesykdom skriver seg til bruk av THC væsker. Noen mennesker har beskrevet en overgang fra lovlige, til illegale produkter rett før sykdommen utviklet seg. Bruken av THC væsker bør ikke engang kalles for damping, og produktene skal ikke kalles for e-sigaretter, fordi de er veldig forskjellige fra konvensjonelle e-sigarett produkter. 

THC har blitt innåndet over flere tiår men da via røyking og såkalte urte innhalatorer. Dette gjør THC til en sannsynlig synder i sykdomssakene. THC oljer har blitt benyttet i tanker for inhalasjon, og representerer et relativt nytt fenomen, men problemet er innholdet av andre stoffer i oljen. Det brukes fortykningsmiddel for å øke viskositeten til THC konsentratet for å gjøre dette mer egnet for denne type bruk. 

Vitamin E-acetat er middelet som brukes som fortykningsmiddel og er gjort som funn i THC væsker som har blitt brukt av pasientene med sykdomstilfeller. Et vanlig kjennetegn med THC er at det ikke er vannoppløselige, men at de løser seg godt opp i vegatabilske oljer og mineraloljer. Bruken av vegetabilske oljer i THC væsken som fortykningsmiddel kan være årsaken til sykdomstilfellene. Selv om dette fortsatt er under utredning, er det tydelig at det er THC oljer som er assosiert med utbruddet. 

Korstog mot e-sigaretter

Den største katastrofen for folkehelsen er kanskje ikke engang sykdomssakene og dødsfallene de siste ukene. Mer enn 1200 amerikanere dør for tidlig pga røykerelaterte sykdommer hver dag! Tilsvarende tall for Norge er 17 personer hver dag. E-sigaretter har hjulpet millioner av mennesker til å slutte å røyke. De urimelige angrepene på esigaretter fra politikere og media har resultert i et nådeløst og hysterisk korstog mot produkter som redder liv.

 

 

Anbefalinger fra "American Lung Association" om at ingen skal bruke e-sigaretter har blitt distribuert til millioner av dampere, inkludert mange som tidligere røyket sigaretter. Ved å gå til angrep på smakstilsetninger skal de få dampeindustrien i kne. Ungdommer og unge voksne som nå er (eller har vært) lagt inn på sykehus med en livstruende tilstand er svært usannsylig (sannsynligvis umulig ) valgt THC oljer grunnet smaker. 

De gjeldende anbefalingene og reguleringsplanene fra USA vil verken forhindre eller avskrekke noen fra å bruke ulovlige THC oljer. Samtidig vil voksne eks røykere som bruker smaker og rapporterer at det har hjulpet dem med å kutte røyken, være skadelidende. 

Hysteri og sunn fornuft

 

Se for deg et dødsfall som har oppstått grunnet ulovlig injeksjon av narkotika, eller forurensede medikamenter, og skyld deretter på sprøytene for dødsfallene, de samme som en diabetiker bruker for å injisere insulin. Insulin er ikke trygt for alle, men det er livreddende for en diabetiker. 

E-sigaretter er ikke ment å brukes av alle, men de er livreddende for røykere som ikke kan, eller ikke vil slutte med andre metoder. 

Enda mer viktig er ikke e-sigaretter involvert i utbruddene av lungeforgiftning. 

Hysteriet vil kunne føre til langt flere dødsfall i mange år fremover om ikke media og myndighetspersoner griper fatt i denne historiske muligheten til å eliminere røyking for alltid. 

Enda viktigere er det å melde at sunn fornuft vil med tiden seire. Men fall ikke tilbake til tradisjonell tobakk grunnet feil informasjon og feil bruk av et livsreddende produkt. 

 

Av Konstantinos Farsalinos 27 September 2019

Artikkelen kan leses i sin helhet her : The GlobePost

 

 

 

Les mer...

Damping er mindre skadelig enn røyking!

08.08.2019

I en studie publisert den 7 August 2019 fra "Australian Tobacco Harm Reduction Association" kan vi lese at damping er beviselig mindre skadelig enn røyking. Dette konkluderer altså med samme informasjon som den Britiske Lungeforeningen har gjort. 

Menneskelige studier gir oss den mest korrekte data på hvordan damping påvirker respirasjon og bekrefter at damping ikke påvirker helsen i negativ nevneverdig grad. Flere studier har demonstrert de positive fordelene du kan oppleve ved å bytte fra tradisjonell tobakksrøyk til damping : 

  • Mindre symptomer på hoste 
  • Personer som er plaget med astma opplever signifikante forbedringer i helsen
  • I COPD (emfysem) opplever man reduserte symptomer, færre infeksjoner, forbedret pusting og treningskapasitet
  • Ingen studier viser så langt til seriøse negative konsekvenser ved å bytte til damp, tvert imot. 

Her kan du lese mer om studien :  ATHRA

 

Les mer...

Ejuice til damper

10.04.2019

Skal du kjøpe juice til E-sigarett, men syns det er vanskelig å velge gode produkter i jungelen av nettbutikker? PGVG tilbyr juice til E-sigarett fra markedets beste og mest anerkjente leverandører, og uansett om du ønsker smaken av ostekake, epler eller friske urter, har vi noe for deg.

Det som er viktig er at du får produkter som fungerer sunnere enn tradisjonell tobakk, og med juice til E-sigarett er det bokstavelig talt ingen grenser for hvilke smaker du kan velge blant. Og dersom dette ikke skulle være tilfredsstillende nok, kan vi også tilby alt du behøver for å mikse dine egne juicer hjemme på kjøkkenet.

Dersom du ikke har forsøkt hjemmemiksing av juice til E-sigarett før, anbefaler vi at du tester en av våre startpakker. Her får du flasker, hansker, sprøyter i forskjellige størrelser og 200 ml. basevæske. Nå er det bare opp til deg og din kreativitet hvilken smak dampen skal ha neste gang. Vi opplever at interessen for hjemmemiksing er økende, og mange finner med dette en hobby som er interessant og spennende. PGVG ønsker å være en ressurs for dette miljøet og vi tar gjerne imot henvendelser angående miksing av egne juicer.

Dessverre kan vi ikke tilby juice til E-sigarett som inneholder nikotin grunnet dagens gjeldende lovverk. For deg som ønsker dette anbefaler vi å finne en seriøs nettbutikk i for eksempel Sverige.

Har du spørsmål om juice til E-sigarett, miksing eller annet, er du hjertelig velkommen til å kontakte oss på telefon, e-post eller bruk skjemaet på kontaktsiden.

Les mer...

E-Sigarett med nikotin

25.01.2019

Leter du etter E-sigarett med nikotin, kan vi dessverre ikke tilby dette i vår nettbutikk grunnet gjeldende norsk lovgivning. Men fortvil ei for det finnes alltid en løsning. Det er helt lovlig i følge både EU og Norges lover, å bestille nikotin fra land som befinner seg innenfor EU/EØS dersom nikotinen brukes som et legemiddel. Andre viktige regler om du skal kjøpe El-sigarett med nikotin er at du skal være myndig og at det er til personlig bruk. Kjøper du produkter for mer enn 350 kroner blir det belastet med 25 prosent moms.

Kun nikotinfri E-sigarett i Norge

Skal du bestille en El-sigarett med nikotin fra utlandet anbefaler vi gjerne www.eciggs.se Her finner du en rekke forskjellige juicer som er nikotintilsatt og som også kan brukes med våre nikotinfrie juicer om du holder på med hjemmemiksing. Smakene er høyst varierte og vi har valgt å kun ta inn E-sigarett uten nikotin fra de aller mest anerkjente kvalitetsprodusentene.

 

Startpakke for deg som ønsker å begynne med hjemmemiksing

Dersom du ønsker å starte med hjemmemiksing anbefaler vi å begynne med våre startpakker. Her er alt du behøver fra flasker og sprøyter til basevæske og hansker. På den måten kan du gå rett på sak med å finne den nye smakshit´n, og hvor alt er klappet og klart. Stadig flere velger å teste ut egne kombinasjoner når det gjelder El-sigarett, både med og uten nikotin.

 

Det kan være vanskelig å navigere i informasjonsjungelen, og derfor ønsker vi at denne nettsiden skal være din kilde til informasjon om damping og et sted der du kan dyrke din nye hobby sammen med likesinnede.

Oss kan du alltid kontakte dersom du har spørsmål eller produkter du er usikker på. Kvalitet og seriøsitet er viktig når man velger produkter for E-sigarett. Mange glemmer at E-sigaretter fortsatt er et forholdsvis nytt produkt for myndigheter og lovgivning. Altfor mange useriøse produkter slipper løs på markedet. 

Vi synes det er bedre at du tar en kvalitetssjekk på to minutter fremfor å ta sjansen.

Har spørsmål om å kjøpe El-sigarett med nikotin eller vil du vite mer om våre produkter og tilbehør, er du hjertelig velkomment til å kontakte oss på telefon, e-post eller skjemaet på kontaktsiden. Er du en tur på Sem Tønsberg er det bare å komme innom butikken for en hyggelig prat.

Les mer...

Elektroniske Sigaretter

17.01.2019

Vi i PGVG.no har årevis av erfaring med elektroniske sigaretter, dette betyr at vi mener vi kan gi gode kvalitetsråd for deg som ønsker å starte opp med elektroniske sigaretter. Dette for å kanskje bekjempe en årelang kamp mot tradisjonelle sigaretter. For vår det handler det om å redde liv, og for å gi deg som er fanget i tobakkens tentakler en svært mye enklere vei til å bli røykfri. Vi mener at det produktet på markedet som fungerer aller best for dette er akkurat elektroniske sigaretter. 

Elektroniske Sigaretter fungerer! 

I forbindelse med gjennomføringen av forskning i England har sluttresultatene ved å benytte tradisjonelle preparater vist seg å ha en suksess rate på 3-5%, mens elektroniske sigaretter har en suksess rate på 65-70% for brukere. 

For nybegynneren

Vi på PGVG har en mengde startsett med elektroniske sigaretter, vi ønsker at du tar turen innom denne siden hos oss. Her vil du finne de av startsettene med elektroniske sigaretter som vi har testet og funnet til å ha god kvalitet og som samtidig leverer en veldig tilfredstillende opplevelse. 

For den erfarne 

Elektroniske Sigaretter kommer i alle former og farger. Felles for alle våre produkter er at vi har elektroniske sigaretter for deg som er nybegynner eller en erfaren bruker. 

Ønsker du mer informasjon om elektroniske sigaretter håper vi du tar turen innom vår avdeling på Sem utenfor Tønsberg. 

Les mer...

E-Sigarett Nettbutikk

16.01.2019

Er du på jakt etter E-sigarett nettbutikk drevet av entusiaster for entusiaster, skal du
bare lese videre. PGVG ønsker å være mer enn bare en E-sigarett nettbutikk. Vi
ønsker å bidra til å skape et kunnskapsrikt miljø og et tett fellesskap rundt vår hobby.
Her på våre nettsider er vårt mål å sile ut den relevante informasjonen i det som har
blitt en informasjonsjungel på internett, og mange føler at det kan være vanskelig å
vite hva som er en seriøs E-sigarett nettbutikk og hva som ikke er.

Uansett om du akkurat har startet å dampe eller om du er en erfaren damper som
driver med hjemmemiksing, kan vi tilby kvalitetsprodukter. For deg som er helt ny
anbefaler vi å sjekke ut våre spesielt sammensatte startpakker med alt du behøver.
Se på dette som første skrittet mot frihet fra ødeleggende tobakksprodukter.

Driver du med hjemmemiksing av E-juice kan vi også hjelpe deg. Vi har etterhvert
blitt noen stykker som driver med dette fordi vi syns det er morsomt. Her har vi alle
redskaper du behøver, samt at du i vår E-sigarett nettbutikk vil finne et meget bredt
utvalg av E-juicer slik at du kan teste nye og spennende sammensetninger. På grunn
av dagens lovgivning kan vi ikke tilby juicer med nikotin, men dette kan kjøpes helt
lovlig fra blant annet www.eciggs.se.

Er det noe du ikke finner i vår E-sigarett nettbutikk eller har du spørsmål angående
damping, er du hjertelig velkommen til å skrive eller ringe til oss. Vi har også butikk
på Sem/Tønsberg der du alltid er velkommen til en hyggelig snakk.

Les mer...

E-Sigarett

16.01.2019

Er du en av mange som vurderer e-sigarett for å komme bort fra røyken?

Hos oss i PGVG har vi merket en økt interesse for e-sigarett, og da spesielt som et sunnere og mer fornuftig substitutt til tradisjonelle tobakksprodukter. Det kan være vanskelig å finne fram til gode og troverdige kilder på internett som flommes over av informasjon, og derfor ønsker vi å være et sted du kan komme for å finne gode kvalitetsprodukter.

En e-sigarett er enkelt konstruert og består i hovedsak av et batteri som kan opplades, en tank der juicen skal være og et munnstykke som gjerne kalles en drip-tip. Når det gjelder juicer så kommer de i alle mulige smaker fra sukkertøy og kaker til urter og drinker. Dersom det er første gangen og du aldri har prøvd en e-sigarett før, vil vi gjerne henlede oppmerksomheten mot våre startpakker. Disse er designet for deg som ønsker å teste om damping er en mulig løsning for å slippe bort fra røyk, samtidig som de også gir deg en myk overgang fra røyking til damping.

Dersom du er vel bevandret når det gjelder e-sigaretter og har prøvd de fleste juicene, vil vi ønske deg velkommen til den forunderlige verdenen som kalles hjemmemiksing. Også her har vi startpakker som inkluderer hansker, flasker, sprøyter og basevæske så du kan komme hurtig i gang. Dette er en spennende og tilfredsstillende hobby som også setter deg i kontakt med andre entusiaster.

Skulle du ha spørsmål angående kjøp av e-sigarett, juicer eller annet tilbehør, er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss på telefon, e-post eller bruk skjemaet på våre kontaktsider. Vi gleder oss til å høre fra deg.

Les mer...

Trykk Enter for å søke eller Esc for å lukke